Víťazstvá made in chémia.
Autor: Július Vida
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 64 results
1
MB
Milan Blahovský
07.09.2011, 08:41
Čo si Peter nemohol spať po futbale s Arménskom ????? To určite pol futbalového Slovenska, ale ja som usnul v pohode. Beriem celý náš futbal s nadhľadom rovnako ako názory niektorých chovateľov.
PM
Peter Matalík
07.09.2011, 00:28
No- teším sa na duel Adamík X Janda.Bohužial ja na to nemám/vedomostne,pravopisne a snáď ani v holubarení.
ĽJ
Ľubomír Janda
04.09.2011, 22:14
Súhlasím, k tomu ťažko niečo čo dodať!
Letu zdar !
Ľ.J.
ZA
Zdeňek Adamík
04.09.2011, 20:15
no comment
ĽJ
Ľubomír Janda
04.09.2011, 08:05
Pán Adamík, keďže som „Stanley Cup“ nemal nikdy v dispozícii, Vaša narážka aby som ho vrátil, je v kontexte predchádzajúceho rovnako nevydarená ako aj jej vysvetlenie!
Prečítajte si ten príspevok ešte raz pozorne a zistíte, že na existencii uvedenej trofeje som sa len pokúsil vysvetliť podstatu tradície ako aj jej význam pre športové zápolenie. V tomto prípade NHL!
Zároveň zistíte, že som neporovnával „Stanley Cup“ s pohárom „za vítězství v závode DT či SDT!“ Tento pohľad je Vašou, ničím neodôvodnenou konštrukciou a preto ho prosím nevydávajte za môj prístup k veci!!!
Letu zdar !
Ľ.J.
ZA
Zdeňek Adamík
03.09.2011, 22:22
Pane Janda to byla jen narážka na Vaše přirovnání ke Stanley Cupu, kde je pohár putovní....
ĽJ
Ľubomír Janda
03.09.2011, 18:27
Ja som už naznačil že to chce inú tému a p. Vidovi sa ospravedlňujem za to, že to bude opäť o „inom“, ale len preto že musím reagovať na p. Adamíka a p.Nochtu!!!
Pán Adamík nerozumiem Vašej poznámke: „A propos už jste ho vrátil?“, v náväznosti na „plecháče za vítězství v závode DT či SDT!“. Neviem z akých zdrojov čerpáte, ale o mojich víťazstvách na DT a SDT nikdy nevznikli žiadne pochybnosti!!! Alebo máte iné informácie? Poprosím o zverejnenie, aj so zdrojom!!!
Pán Nochta, nikdy som nemal záujem Vás uraziť! Preto sa Vám ospravedlňovať nebudem! A do budúcnosti odporúčam, nehodnoťte úroveň inteligencie človeka pozitívne či negatívne len preto, či s Vašimi názormi súhlasí či nesúhlasí! Deklarujete tým svoju vlastnú!
Svojimi príspevkami som chcel len poukázať na to, že v každej záujmovej činnosti, aby mohla mať budúcnosť, teda aj v tej našej, je nevyhnutné aby boli dodržané vopred dohodnuté pravidlá! Spôsob oceňovania, ktorý bol v SEMK a pôvodnom MDKS tradičný, nikto nezmenil! Ak sa tento progres udeje, tak je to zmena pravidiel „po zápase“!!! A hlavne som chcel naznačiť, že do klubu s takými praktikami „určite“ každý rád zavíta!!! Zjavne som nebol pochopený!!!
Letu zdar !
Ľ.J.
ZA
Zdeňek Adamík
03.09.2011, 13:15
Na tomto "sportě" je "krásné", že všechno je možné. Občas si u mne někteří chovatelé stěžují že dali "velké peníze" tuzemskému chovateli za posily a "ono to neletí". První co jim řeknu je , že když jim to neletí od tohoto chovatele tak jim to pravděpodobně nepoletí ani od mne. A k tomu přidám závěrem, že si asi zapomněli koupit i toho chovatele.
MB
Milan Blahovský
03.09.2011, 13:10
Stačí pozrieť ako sa darí ich holubom v TS ( ak tam vôbec niekedy dajú ) a je jasné o čom to asi doma je. Buď mizerná konkurencia alebo umenie, ktoré zvyšok OZ neovláda. A stále sme pri tom istom - "pralesnom" majstrovstve OZ, či ? .:o)))))))
JV
Július Vida
03.09.2011, 10:18
Kolegovia. Keď som zadával túto tému, myslel som na chovateľov, ktorých zaujímaú len víťazstvá a to za každú cenu. Je im jedno čo napchajú do holubov, akú trať letia a ako tieto holuby dopadnú. Väčšinou sú to chovatelia, čo majú holubov nadostač a samozrejme i ostatné prostriedky. Ich nezaujíma v akom stave vy holuba kúpite. Len víťazstvá priťahujú kupcov. Hlavne tých, ktorí si fakty o vedení chovu neoveria. Poentou témy je, aby sme nemali veľké oči na tie zázračné výsledky, keď po čase zistíme , že to bol fígeľ na naivných. Hovorí sa, že všetci ľudia všetko vedia. Nezdá sa mi, že my chovatelia o tíchto chovateľoch nevieme. Že nevieme, čo používajú. Časom všetko vyjde na povrch a to je to o čo mi ide. Netreba sa báť tíchto chovateľov pomenovať. Veď všetci chceme hrať férovo, či.......?
ŠN
Štefan Nochta
03.09.2011, 07:43
p.Janda, Vám určite postačí i diplom,ktorý si môžete dať zarámovať a bude Vám pripomínať skvelé úspechy Vašich miláčikov..............
Chovateľ,ktorý vkladá nemalé finančné prostriedky do svojho chovu, učite sa poteší nejakému hodnotnému oceneniu, či je to už retiazka, medailón, prsteň, náramok a pod........maratónci v Maďarsku sa už dávnejšie takto oceňujú a myslím, že aj toto je jeden z dôvodov,prečo je u nich o túto súťaž väčší záujem.....
MDKS sa predsa nezakladá na to, aký bude spôsob oceňovania..........
a nemiešajte sem prosím Vás Váš šatník, ja to predsa nikde nespomínam.Ak ste ma chcel zosmiešniť, uisťujem Vás, že Vám to nevyšlo, naopak....
Mal som Vás za inteligentnejšieho....................
ZA
Zdeňek Adamík
03.09.2011, 06:23
Nezlobte se pane Janda ale srovnáváte naprosto neporovnatelné a přitom ještě krtizujete pana Nochtu, že to snad dělá on. Historická i faktická hodnota poháru za vítězství v NHL je naprosto rozdílná od nějakého 1 či půl kg plecháče za vítězství v závodě DT či SDT!
A propos už jste ho vrátil?
ĽJ
Ľubomír Janda
02.09.2011, 22:21
Pán Nochta, ja sa tiež teším, že „zlaté retiazky“ a „10 = 5 + 5“ nie sú oficiálnou doktrínou MDKS! To je tá najracionálnejšie stratégia do nasledujúcich sezón!!!
A k tomu vývoju! Nedávno som od Vás čítal úvahy, resp. túžby o vytvorení tradície pre stredoeurópsky priestor založenej na premise „Oostende = Barcelóna“, putovný pohár starostu Vašej obce pre víťaza, spolupráca s maďarskými priateľmi v tomto smere a atď.!!!
Pripomínam, že tradícia vo svojej podstate predpokladá dlhodobú zvyklosť prenášanú z generácie na generáciu! Aj „Stanley Cup“ funguje od roku 1892 a doposiaľ z neho v záujme „napredujúceho vývoja a myslenia“ v NHL nikto nenarobil retiazky či kávové lyžičky! Skôr naopak! Zo sezóny na sezónu je cennejší!!! V tom tkvie podstata tradície!!!
Ale pokiaľ bude záujem a živná pôda pre anomálie, môžete založiť tradíciu aj na „zlatých retiazkach“, príp. na tých „módnych“ sakách, ale upozorňujem, že to už nebude MDKS, to bude totálna paródia na MDKS!!
Letu zdar !
Ľ.J.
ID
Ivan Duchoslav
02.09.2011, 19:42
Lámem si hlavu,prečo kupujeme tie,,tuctové plchy" zo západu,keď doma máme také hviezdy.
ŠN
Štefan Nochta
02.09.2011, 18:04
p. Janda, pobavil ste ma,už dávno som sa tak z chuti nezasmial.............
Na jednu vec však musím reagovať: zapamätajte si prosím, že ja vždy píšem iba za seba a nepíšem za výbor MDKS.
Vývoj ide dopredu a myslenie chovateľov by malo tiež.
ĽJ
Ľubomír Janda
02.09.2011, 15:25
Aj keď som si vedomý, že tento príspevok do témy „Víťazstvá made in chémia“ nepatrí, pokladám za potrebné vyjadriť sa k niektorým otázkam z činnosti MDKS, ktoré boli v tomto priestore zverejnené, minimálne prekvapili a do budúcna sú spôsobilé, podľa môjho názoru, klubu skôr uškodiť ako prospieť! Jedná sa o informácie uvedené v príspevkoch p. Nochtu dňa 01.09.2011 o 06:53 a 08:17 !
Zaskočený som nezostal len sám a preto chcem, takto verejne požiadať o objasnenie, na základe čoho, „pri konečnom hodnotení sa budú dávať zlaté retiazky miesto plechových pohárov“ a z čoho kolega usudzuje, že spomínaná anomália je tá „skutočná motivácia pre chovateľov na pretekoch cez noc“???
V roku 2009 po víťazstve mojej holubice na trati „Aachen“ v MDKS, som pre internetové noviny „Štrekár“ číslo 2/2009 na otázku „... s akými cieľmi vstupujete do pretekovej sezóny, resp. vaše motto ?!“ odpovedal: „Aspoň raz vystúpiť na „bedňu“!!!“
S „bedňou“, teda so stupňami víťazov som vždy mal, mám a dúfam, že aj do budúcna budem mať spätú predstavu pohára, najlepšie „plechového“! Ja za každým týmto pre niekoho možno „prežitkom“, pre niekoho možno „lapačom prachu“, vidím konkrétneho holuba, konkrétnu maratónsku trať, konkrétne počasie, konkrétne úsilie na konci ktorého je výsledok, ... , teda konkrétnu udalosť a hlavne pamätný deň! V protiklade aj „zlaté retiazky“ môžu predstavovať morálnu hodnotu! V našom prípade asi len pre vyznávačov „Mamonu“!!!
V týchto súvislostiach pokladám za potrebné vyjadriť sa aj k ekonomickej hodnote „zlatej retiazky“ z hľadiska ako nákladov oceňujúceho (MDKS), tak aj z hľadiska prínosu oceňovanému (chovateľ)! Pre lepšiu ilustráciu použijem vyjadrenie v Sk!
Jeden gram zlata v podobe retiazky predstavuje hodnotu cca. 700.-Sk. Keď vám táto forma nebude vyhovovať, stáva sa zo šperku zlomkové zlato v hodnote cca. 200.-Sk/g. Strata cca. 500.- Sk!!!
Preto zlatá retiazka nemôže pre skutočného chovateľa predstavovať ani morálnu a ani ekonomickú hodnotu! Zároveň je potrebné si predstaviť, ako bude vyzerať za 700 Sk pohár a ako zlatá retiazka (l gramová, takmer neviditeľná)!!!
A ponúka sa otázka, prečo zlaté retiazky?!? Prečo nie tvídové, pepitové alebo kárované saká, alebo veľkokapacitné balenie prachu na pranie, posteľné obliečky, či nákupné poukážky na iné „ležiaky“?!?!?
Zatiaľ toľko z mojej strany k tomu, že „pri konečnom hodnotení sa budú dávať zlaté retiazky miesto plechových pohárov“, teda časti príspevku o 06:35 hod. !!!
A dovolím si pár postrehov aj k časti príspevku o 08:17 hod.! Až sa k tomu nemusíte vracať, pripomeniem: „... aby sa myšlienka MDKS vyvíjala tým správnym smerom a keď v roku 2012 začne klub závody s 10.-pretekmi, ako to má v pláne ( 5 s ranným štartom a 5 s popoľudňajším) ...“!!!
Pán Nochta, ja neviem či sa týmto nápadom členskej základni opäť vyhráža výbor MDKS, alebo či ste Vy osobne prešiel na v skutku zaujímavý druh satiry! Asi ste už zabudol na to, aký bol na jar problém! A pripomínam, že na jeho riešení ste sa aktívne v DF zúčastňoval!!!
Nebolo možné „presadiť“ 5 pretekov, neskôr boli aj na P-SZCHPH oficiálne deklarované, ale reálne sa pretekový plán dostal do roviny 4 (majstrovské) + l (nepovinný) a keď bol jeden zo „4“ z dôvodu, no nazvem to, ťažkostí pri preprave zrušený, tak ten nepovinný sa stal majstrovským!!! A po tom všetkom tu chcete kriesiť tých „fatamorgánových“ 5 + 5???
Pri presadení vyššie uvedeného systému do sezóny 2012 sa stane z MDKS najskôr niečo, čo by jeden veľmi populárny politik z vašich končín celkom určite nazval „mačkopsom“!!!
Ak niekto z nositeľov myšlienok „zlaté retiazky“ či „10 = 5 + 5“ bude mať seriózny záujem o zaujatie kompetentného stanoviska, navrhujem tento príspevok v plnom rozsahu skopírovať a použiť ako pilotný v novej téme, napr. „Ako ďalej v MDKS?“
Letu zdar !
Ľ.J.
JT
Jozef Toporcer
02.09.2011, 12:02
Uplne s vami suhlasim p. Adamik maju zauživany svoj system na ktorom aj dobre zarobia tak prečo by na tom niečo menili-narozdiel od nás-iba same vydavky-zdravim
ZA
Zdeňek Adamík
02.09.2011, 11:02
Pane Toporcer, ale já vám ten názor zas až tak neberu, stejně jako já, ani vy, a ani nikdo jiný, nevíte - nevíme - neví, zda ten vítěz Nationalu by při dalších závodech nešel opět do špice (příklad třeba "Kleine Didi Etiena Devose"). Jenže proč? Stejně jako to že může vyhrát, je vysoké riziko případné ztráty, tak proč by to ten kdo ho chce a může prodat, dělal? Tak oni uvažují. Jinak co se týká způsobu a těžko měřitelné úrovně chovatelství či holubaření ve výše uvedených zemích je to přímo úměrné jejich mentalitě. A jak víme Belgičané spíše inklinují k francouzskému způsobu života a nahlédání na něho. Takže?A ještě na okraj, obačas jsem se také při návštěvách menších chovatelů setkal s tím, že, pokud nelhali, nevěděli ani že nějaká Olympiáda PH existuje...
JM
Július Marton
02.09.2011, 10:41
Vážení páni holubári,sú tu pripomienky na Belgické a Nemecké holuby pritom každý z Vás má minimálne aspoň jednu páru(už aj tí menej solventní).Zabúdate na prvé holuby kt. sa dovážali prevažne z Čiech.Od Šmehlíka z Brankovic,od Machulu z Kyjova,od Jardu Zemana Praha -Michle,Od Vojtu Emlera z Přelovče,od Vladimíra Kublu z Olomovca,od Franta Bartla z Važan a u nás na Slovensku čo asi málo kto vie od bratov Bajerovcov zo Žiliny.Každý si doviezol ,alebo kúpil to čo sa mu lúbilo.Mne osobne sa lúbili Šmehlíkove červené holuby.Až v neskoršej dobe tu nastala invázia Belgických a Nemeckých holubov.Ja si myslím,že aj tie naše Česko-Slovenské boli na dobrej úrovni a aj ostali.
K p. Jandovi len toľko.Jarove Košťálové holuby poznám.Keď Jaro začínal s chovom PH tak u nás už minimálne 30rokov holuby lietali a to prevažne dovezené z Čiech a zo Žiliny kt. doviezol ešte môj otec.Môj otec kt. mal chov holubov ako hobby(koníček).Ja tak isto ,je to moja záluba.Nepoužívam chémiu a keď tak len v nutnosti.Neletím špicu,mám aj Belgické,Nemecké aj Holandské holuby a porovnávam.Neni v tom až taký veľký rozdiel.Keď sú holuby zdravé, tak nemajú problémi s lietaním.Holuby ma neživia ,ja živým holubov,čiže kšefty na bok.Buď záluba,alebo biznis to už si musí každý zvážiť sám.
Marton Julo
PM
Peter Matalík
02.09.2011, 10:19
Vlado! Čo sa stalo,že si sa zapojil do diskusie?"Zíram".To som ťa až tak vytočil,ak áno tak to nečítaj.Nech to letí aj tebe.
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 64 results
1